Luni - Viner: 9:00 - 18:00 Simbata: 10:00 - 15:00 Duminica: zi libera

UE // Dezvoltare locală prin abilitarea și implicarea cetățenilor! NOUĂ NE PASĂ!

//UE // Dezvoltare locală prin abilitarea și implicarea cetățenilor! NOUĂ NE PASĂ!

UE // Dezvoltare locală prin abilitarea și implicarea cetățenilor! NOUĂ NE PASĂ!

La data de 9 Februarie 2021, în cadrul Colegiului de Inginerie din Strășeni, reprezentanții ProEntranse, împreună cu alte organizații teritoriale au participat evenimentul de lansare oficială și înmânare a certificatelor de grant pentru beneficiarii ce vor implementa proiecte de asistență în raioanele Strășeni și Călărași.

Certificatele de grant au fost înmânate beneficiarilor de către Excelența Sa, Peter Michalko, șeful Delegației UE la Chișinău și Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Federale Germania în Republica Moldova, doamna Angela Ganninger.

Proiectele vor fi finanțate de către Uniunea Europeană și implementate de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) prin intermediul programului de granturi locale lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE și acordat Republicii Moldova (2017-2020), fiind parte a Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021).

În această ordine de idei, Asociația Obștească „ProEntranse”, începând cu luna Februarie 2021, pe o perioadă de 6.5 luni, va implementa activitățile din cadrul proiectului “Dezvoltare locală prin abilitarea și implicarea cetățenilor! Nouă ne pasă!”, în parteneriat cu primăriile localităților Vorniceni și Micleușeni din raionul Strășeni.

Scopul principal al proiectului este abilitarea cetățenilor din cele două localități menționate mai sus, prin participarea activă și constructivă la procesele decizionale la nivel local privind dezvoltarea durabilă a societății în care trăiesc și infrastructura serviciilor publice.

Pentru realizarea scopului propus, vor fi organizate evenimente de informare și instruire a reprezentanților din cadrul Administrațiilor Publice Locale și a cetățenilor, se va lucra intens cu liderii formali și informali din societate dar și cu reprezentanții organizațiilor teritoriale din regiune.

Un obiectiv important ce urmează a fi atins în cadrul proiectului este sensibilizaea și informarea tinerilor din cele două localități despre rolul reprezentanților APL și cum aceștia pot influența la luarea deciziilor pe lan local. În cadrul evenimentelor, se vor crea condițiile necesare dezvoltării unui consiliu al tinerilor din localitate, ce va avea rol informal și reprezentativ pe plan local.

Proiectul ”Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova” este finanțat de către Uniunea Europeană și este implementat de către Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în Regiunea de Dezvoltare Centru, Parteneri de implementare a proiectului sunt Agenția pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă AGER și AO ”HABITAT”.

Proiectul Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova (2019-2021), implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerii proiectului pentru regiunea Centru sunt Asociația pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă „AGER” în parteneriat cu Asociația Obștească „Agenția pentru Dezvoltare Regională ‘Habitat’”.

Vom reveni curând cu detalii despre primele activități în cadrul proiectului, lansarea acestuia și rezultatele așteptate în urma implementării cu succes a principalelor inițiative.

#ÎmpreunăMaiPuternici, #EU4Moldova, #EU4CivilSocietyMD, #CSOActionMoldova, #DezvoltareRegionala

By | 2021-03-01T09:03:04+00:00 martie 1st, 2021|Uncategorized @ro|0 Comments

Leave A Comment