Luni - Viner: 9:00 - 18:00 Simbata: 10:00 - 15:00 Duminica: zi libera

Ghid de instruire a formatorilor elaborat în cadrul proiectului BOND

//Ghid de instruire a formatorilor elaborat în cadrul proiectului BOND

Ghid de instruire a formatorilor elaborat în cadrul proiectului BOND

Împuternicirea fermierilor și a organizațiilor acestora prin crearea de capital social

Elaborarea Ghidului de instruire și selectarea subiectelor este rezultatul nevoilor exprimate în timpul pregătirii a două Instruiri de formatori cu privire la „Performanță, echitate și negociere pentru organizațiile de fermieri” implementate în Cordoba, Spania în perioada 26-29 septembrie 2018 și în Coventry, Marea Britanie în perioada 6-8 februarie 2019 și a feedback-ului primit de la participanți în timpul și după evenimente.

Ghidul a fost apoi testat în patru training-uri pentru formatori desfășurate între sfârșitul anului 2019 și începutul anului 2020 în patru țări: România, Polonia, Portugalia și Ungaria. Contribuțiile și comentariile furnizate de formatori și participanți au fost incluse în Ghid.

Conform termenilor acestei licențe, această lucrare poate fi copiată, redistribuită și adaptată în scopuri necomerciale, cu condiția ca lucrarea să fie citată în mod corespunzător. În orice utilizare a acestei lucrări, nu ar trebui să existe nicio sugestie că FAO susține vre-o organizație, produse sau servicii specifice. Utilizarea siglei FAO nu este permisă.

IMPORTANT! Această traducere nu a fost realizată de Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Organizației Națiunilor Unite (FAO). FAO nu este responsabilă pentru conținutul sau acuratețea acestei traduceri. Ediția originală [Limbă] este ediția de autoritate.

Ghidul de instruire pentru formatori a fost elaborat de Mariagrazia Rocchigiani cu contribuția lui Francesca Carpano din cadrul Unității de Agricultură Familială și Parteneriate cu Organizații ale Societății Civile din Divizia de Parteneriate și Colaborare a ONU (PSU). Publicarea a fost posibilă datorită finanțării primite de la Programul de Cercetare și Inovare Orizont 2020 al Uniunii Europene în temeiul acordului de finanțare nr.774208, în cadrul proiectului EU BOND „Dezvoltarea de acțiuni colective în sectorul agricol European”. Traducerea ghidului în limba română a fost realizată de ProEntranse, organizație partener în cadrul proiectului BOND.

Cadrul teoretic al capitalului social care stă la baza ghidului se bazează pe publicația FAO-IFAD dezvoltată de Herbel, Crowley, Ourabah, Lee în 2012 despre „Bune practici în construirea instituțiilor rurale inovatoare pentru creșterea securității alimentare”.

 

Ghidul de instruire a formatorilor poate fi descărcat accesând link-ul din spatele textului!

By | 2020-11-10T08:07:49+00:00 noiembrie 10th, 2020|Uncategorized @ro|0 Comments

Leave A Comment