Luni - Viner: 9:00 - 18:00 Simbata: 10:00 - 15:00 Duminica: zi libera

Principiilor de Abilitare a Femeilor (Women Empowerment Principles, WEPs ) – Egalitatea înseamnă afaceri

//Principiilor de Abilitare a Femeilor (Women Empowerment Principles, WEPs ) – Egalitatea înseamnă afaceri

Principiilor de Abilitare a Femeilor (Women Empowerment Principles, WEPs ) – Egalitatea înseamnă afaceri

La data de 4 decembrie 2019, Agenția ONU pentru Egalitatea de Gen și Abilitare a Femeilor, UN Women a organizat conferința dedicată Principiilor de Abilitare a Femeilor (Women Empowerment Principles, WEPs ) cu genericul – Egalitatea înseamnă afaceri. Principiile de abilitare a femeilor sunt o inițiativă comună a Organizațiilor Națiunilor Unite lansată în anul 2010.

UN Women Moldova în parteneriat cu Business Consulting Institute au demarat o inițiativă pentru a sprijini companiile sectorului privat din Republica Moldova în implementarea WEPs din diferite sectoare ale economiei naționale. În vederea realizării celor propuse, a fost dezvoltat un instrument de auto-evaluare menit să ajute companiile să-și identifice punctele forte, lacunele dar și oportunitățile în implementare a principiilor de abilitare a femeilor, cât și crearea unei platforme locale pentru transferul de experiențe și bune practici.

În cadrul evenimentului au fost prezentate rezultatele inițiativei, bune practici ale companiilor locale în implementarea WEPs; propuneri de modificare a politicilor publice sau a cadrului legislativ precum și experiența altor țări.

Printre participanții la conferință, au fost prezente și 2 companii din domeniul textilelor, confecțiilor și prestare de servicii, membre din cadrul Centrului de Afaceri – Techno Textil HUB din Soroca, Dna. Repeșcu Tatiana, directorul companiei Chivamax SRL și Dna. Stela Cetulean, administratorul companiei Lefricom SRL.

Centrul de Afaceri – Techno Textil HUB din Soroca a fost dezvoltat cu suportul financiar al Uniunii Europeane și cofinanțat de Suedia, prin intermediul Fundaţiei Est-Europene, în cadrul programului “Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică şi socială a ţării“.

By | 2019-12-04T14:32:29+00:00 decembrie 4th, 2019|Uncategorized @ro|0 Comments

Leave A Comment