Luni - Viner: 9:00 - 18:00 Simbata: 10:00 - 15:00 Duminica: zi libera

Ziua ușilor deschise a Centrului de Afaceri Techno Textile HUB Soroca

//Ziua ușilor deschise a Centrului de Afaceri Techno Textile HUB Soroca

Ziua ușilor deschise a Centrului de Afaceri Techno Textile HUB Soroca

La data de 30 Octombrie 2020, în incinta Incubatorului de Afaceri din Soroca, s-a desfășurat evenimentul dedicat zilei ușilor deschise în cadrul Centrului de Afaceri “Techno Textile HUB Soroca”, dedicat aniversării a doi ani de activitate.

La eveniment au participat beneficiarii direcți ai proiectului, reprezentanții Consiliului Raional Soroca și Agenția pendru Dezvoltare Regională Nord. Printre oaspeții importanți la eveniment a fost Victoria Neaga, Manager de Proiect în cadrul Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova și Ana Ciurac, Coordonator de Programe din cadrul Fundației Est Europene.

Participanții la eveniment au fost informați despre principalele rezultate și realizări de la Andrei Mârza, Președintele Asociației Întreprinderilor din Industria Ușoară “Sorintex” iar Lucia Ușurelu din cadrul ProEntranse, organizație ce a implementat proiectul, a vorbit despre principalele dificultăți și provocări întâmpinate pe parcursul ultimilor 2 ani.

În cadrul evenimentului au fost premiate mai multe organizații beneficiare a proiectului CA TTH Soroca pentru implicarea activă în desfășurarea acțiunilor de dezvoltare și internaționalizare la următoarele categorii:

 • Cea mai tânără companie – S.R.L. „SC TEXTILE-CONTACT”;
 • Cea mai activă companie – S.A. „UNIVERSCOM”;
 • Cea mai activă companie în producerea articolelor de protecție pentru combaterea consecințele provocate de COVID 19 – S.R.L. „GEMINI CLOTHING LIMITED”;
 • Cea mai dezvoltată companie exportatoare de confecții – S.R.L. „BIROU DE MUNCĂ PORTAVITA”;
 • Cele mai inovative produse proprii premiate la conferințe internaționale – S.R.L. „DAVITEX NEO”;
 • Contribuție sporită în implementarea Centrului de Exelență și instruire dezvoltat în cadrul proiectului – ŞCOALA PROFESIONALĂ DIN SOROCA A MOLDCOOP;
 • Implementarea activă a sistemului de învățământ dual și instruirea cusătoreselor – ŞCOALA PROFESIONALĂ DIN SOROCA;

În cea de-a doua parte a evenimentului, participanții au fost invitați să viziteze sala dotată cu utilaje și echipamente necesare industriei textile, numită în continuare și laborator, care a fost dezvoltat în cadrul TTH Soroca.

Laboratorul a fost dotat, cu suportul Uniunii Europene cu următoarele echipamente și utilaje necesare pentru instruirea noilor cusătorese:

 • Foto Digitizer (masă, aparat fot și soft) – 1 buc.;
 • Mașină electronică specială pentru efectuarea cheutorilor drepți – 1 buc.;
 • Mașină electronică specială pentru efectuarea cheutorilor cu ochi – 1 buc.;
 • Mașină liniară cu 2 ace (6 mm și 4 mm) – 1 buc.;
 • Printe (Ploter 1.8 m lățimea) – 1 buc.;
 • Mașină de cusut zig-zag – 1 buc.;

Utilajele enumerate mai sus sunt puse la dispoziția tuturor companiilor membre TTH Soroca, după un grafic bine stabilit.

Un utilaj foarte important pentru perioada actuală de pandemie achiziționat în cadrul Laboratorului este Mașina de ambalat cu camera sterilă pentru produsele textile: măști medicinale, salopete de prodecție, seturi pentru bebeluși născuți prematur, etc., destinate spitalelor din Republica Moldova.

Centrul de Afaceri “Techno Textile HUB Soroca” (CA TTH) este un proiect finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Fundației Est Europene și are drept scop principal crearea platformei pentru un parteneriat public-privat din domeniul  industriei ușoare print-un mediu propice în cadrul căruia companiile membre să-și poată susține și dezvolta activitatea, prin implementarea programelor de creștere a competitivității care să ducă la dezvoltarea durabilă a industriei textile și confecție.

Obiectivul proiectului încă din faza inițială este sporirea nivelului competitivității IMM-urilor din  regiune Nord, în special Raionul Soroca, Moldova. Obiectivele particulare pe care CA TTH și le-a props țin de sporirea competitivității în ceea ce privește diversificarea produselor, forța de munca calificată, distribuția și pătrunderea pe noi piețe, prin inovare-cercetare, instrumente de marketing și metode de comunicare, instruire – educație privind forța de muncă implicată.

By | 2020-11-02T13:22:27+00:00 noiembrie 2nd, 2020|Uncategorized @ro|0 Comments

Leave A Comment