Luni - Viner: 9:00 - 18:00 Simbata: 10:00 - 15:00 Duminica: zi libera

Companiile din cadrul Centrului de Afaceri TTH Soroca contribuie activ la depășirea stării de criză în care se află Republica Moldova

//Companiile din cadrul Centrului de Afaceri TTH Soroca contribuie activ la depășirea stării de criză în care se află Republica Moldova

Companiile din cadrul Centrului de Afaceri TTH Soroca contribuie activ la depășirea stării de criză în care se află Republica Moldova

Republica Moldova începând cu data de 18 Martie 2020, pe o periodă de 60 de zile, se află în stare de urgență declarată de Parlament, stare provocată de pandemia răspândită la nivel gloval: COVID-19.
Pandemia proocată de Coronavirus de tip nou pune la grea încercare majoritatea țărilor implicate, punând în dificultate până și cele mai dezvoltate sisteme medicale din lume.
Virusul se poate răspândi de la o persoană la alta prin picături mici nazale sau din gură, care sunt răspândite atunci când o persoană cu COVID-19 tușește sau expiră.
Fiecare țară trebuie să reacționeze imediat pentru a se pregăti, a răspunde și a se recupera, implicând sistemele medicale, sociale și societatea civică.
Pentru a proteja cadrele medicale de infecții și persoanele ce prezintă simptome, este necesar de a purta măști medicinale pentru protecția gurii și a nasului, iar pentru ochi sunt prevăzute viziere.
În această ordine de idei, 9 companii ce activează în domeniul confecții și textile din cadrul Centrului de Afaceri Techno Textile HUB Soroca s-au mobilizat și vin în suportul instituțiilor statului prin confecționarea măștilor medicinale. Până la data de 31 Martie 2020, au fost livrate un număr de 140 mii de bucăți. Deoarece pentru o protecție absolută este necesar de a acoperi și ochii, o companie din cadrul Incubatorului de Afaceri Soroca confecționează viziere.

Centrul de Afaceri Techno Textile HUB Soroca a fost dezvoltat în cadrul proiectului “Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică și socială din Republica Moldova”, proiect finanţat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia, prin intermediul Fundaţiei Est-Europene, implementat de către asociaţia ProEntranse.

By | 2020-03-31T12:54:23+00:00 martie 31st, 2020|Uncategorized @ro|0 Comments

Leave A Comment