Luni - Viner: 9:00 - 18:00 Simbata: 10:00 - 15:00 Duminica: zi libera

Programe de susținere și oportunități de internaționalizare dedicate companiilor ce activează în domeniul confecții și textile

//Programe de susținere și oportunități de internaționalizare dedicate companiilor ce activează în domeniul confecții și textile

Programe de susținere și oportunități de internaționalizare dedicate companiilor ce activează în domeniul confecții și textile

La data de 7 Februarie 2020, în cadrul Centrului de Afaceri „Techno Textil HUB” Soroca (TTH) s-a desfășurat un eveniment dedicat Programelor de susținere și oportunități de internaționalizare dedicate companiilor ce activează în domeniul confecții și textile. La eveniment au participat în jur de 14 membri TTH, fiind prezenți 3 exoperți naționali în inovare, internaționalizare și atragerea investițiilor.

Seminarul a început cu un cuvânt de salut din partea domnului Andrei Mârza, președintele asociației “Sorintex” și doamna Lucia Ușurelu, reprezentantul ProEntranse. Prima prezentare a fost realizată de Vitalie Moraru, care a explicat procesul de internaționalizare în cadrul Rețelei Europene a Întreprinderilor și cum companiile din Republica Moldova (în special cele ce activează în domeniile confecții și textile) pot beneficia de aceste servicii. Moraru V. fiind și Punct Național de Contact pentru IMM-uri în cadrul programului H2020, a inclus în prezentare și o informație complexă a posibilităților oferite de programul respectiv și cum pot fi accesate.

Cu o altă informație utilă a venit Vadim Iațchevici, expert în domeniul inovării și transferului tehnologic, care a vorbit despre proiectele de care pot beneficia companiile inovative, posibilitățile de transfer tehnologic, Republica Moldova fiind țară receptor în principal.

Rodica Dimitriu, expert în domeniul de atragere a investițiilor și promovarea produselor autohtone a vorbit despre târgurile naționale și internaționale tematice la care companiile din domeniul textil ar putea participa. Au fost prezentate orașele de peste hotare unde se vor desfășura următoarele expoziții și condițiile de participare.

Evenimentul a fost realizat în cadrul proiectului “Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică și socială din Republica Moldova”, proiect finanţat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia, prin intermediul Fundaţiei Est-Europene, implementat de către asociaţia ProEntranse.

By | 2020-02-13T13:47:34+00:00 februarie 13th, 2020|Uncategorized @ro|0 Comments

Leave A Comment