Luni - Viner: 9:00 - 18:00 Simbata: 10:00 - 15:00 Duminica: zi libera

Eveniment de matchmaking la Iași cu participarea companiilor din Republica Moldova

//Eveniment de matchmaking la Iași cu participarea companiilor din Republica Moldova

Eveniment de matchmaking la Iași cu participarea companiilor din Republica Moldova

La data de 27 Februarie 2019, la Iași, 6 reprezentanți ai Asociației Sorintex, beneficiari ai proiectului Techno Textil HUB Soroca au participat la un eveniment de matchmaking.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Businessului European în cadrul proiectului “Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică și socială din Republica Moldova”, proiect finanţat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia, prin intermediul Fundaţiei Est-Europene, implementat de către asociaţia ProEntranse.

Pe parcursul zilei, antreprenorii din Republica Moldova ce activează în domeniul confecțiilor și textilelor au vizitat două companii private ce au activități similare și Facultatea de Textile din Iași din cadrul ”Universității Tehnice Gheorghe Asachi”.

În cadrul vizitelor la companiile Cristian ABC și ALL CIO Invest, au fost discutate teme de importanță majoră pentru dezvoltarea activității ulterioare în comun și a fost stabilită o vizită la Soroca în cel mai apropiat timp pentru a putea identifica posibile colaborări.

Câteva din cele mai importante teme abordate în cadrul discuțiilor au fost următoarele:

  • Condițiile de auditare și verificăre a companiei de către viitorii posibili clienți;
  • Posibilitățile de colaborare cu întreprinderile din România;
  • Condițiile de participare la expoziția Premiere Vision din Paris;
  • Exemple internaționale în domeniul confecțiilor și textilelor prielnice pentru Republica Moldova;
  • Beneficiile dezvoltării brandului propriu sau vânzarea în Lohn;
  • Cum putem promova brandul propriu prin intermediul publicității;
  • Automatizarea liniilor de producție prin transferul tehnologic.

La Facultatea deTextile din Iași din cadrul ”Universității Tehnice Gheorghe Asachi”, antreprenorii din Republica Moldova au vizitat laboratorul de producție, sălile practice și sălile de curs unde studenții, masteranzii și doctoranții învață și lucează la confecționarea textilelor. Discuțiile s-au bazat pe identificarea proiectelor transfrontaliere în care am putea colabora și asocierea la programele internaționale ale  Facultății deTextile. Au fost prezentate necesitățile companiilor din Moldova din domeniul confecțiilor și textile, discutând posibilitățile de suport din partea specialiștilor români prin intermediul proiectelor inovative ce se desfășoară la moment.

By | 2019-02-28T08:30:58+00:00 februarie 28th, 2019|Uncategorized @ro|0 Comments

Leave A Comment