Luni - Viner: 9:00 - 18:00 Simbata: 10:00 - 15:00 Duminica: zi libera

Adunarea Generală în cadrul centrului de Afaceri „Techno Textil HUB” Soroca

//Adunarea Generală în cadrul centrului de Afaceri „Techno Textil HUB” Soroca

Adunarea Generală în cadrul centrului de Afaceri „Techno Textil HUB” Soroca

La data de 25 Ianuarie 2019, în cadrul Centrului de Afaceri „Techno Textil HUB” Soroca (TTH) s-a desfășurat adunarea generală a membrilor Asociației din Industria Ușoară „Sorintex”.
La ședință au fost discutate mai multe subiecte, printre care aderarea a doi noi membri, prezentarea informației referitoare la Învățământul Dual din Republica Moldova și alte subiecte ce țin de buna desfășurare a activitatății Centrului de Afaceri.
Primul subiect pe ordinea de zi a fost analiza cererilor de aderare a doi noi membri, astfel începând cu data de 25 Ianuarie 2019, „Novatex Group” SRL și ÎI „Cetulean Stela” au devenit membri ai Asociației din Industria Ușoară „Sorintex”. În această ordine de idei, au fost prezentate avantajele, beneficiile și câteva evenimente din țară sau de peste hotare unde ar putea fi implicate companiile membre.
Un alt subiect pe ordinea de zi a fost prezentarea programului de Învățământ dual ca o soluție a pieții muncii din Republica Moldova, în acest sens, doamna Ludmila Stihi, consultant în cadrul proiectului Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei și doamna Rodica Bivol, șef Secția Învățământ Dual, din cadrul Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, au prezentat avantajele învățământului dual pentru elevi, dar și pentru agenții economici. Programul de învățământ dual a fost iniţiat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, în comun cu Camera de Comerț și Industrie și partenerii de dezvoltare germani. În țară sunt 22 de școli profesionale cu sistem de învățământ dual care au oferit în anul 2018 peste 800 de locuri, însă doar 660 au fost ocupate. Întreprinderile membre s-au arătat deschise să participe la program și au venit cu întrebări referitoare la posibilitățile oferite.
In cadrul acestui eveniment la care au participat majoritatea membrilor, a avut loc prezentarea direcțiilor strategice pentru colaborarea strategiei de dezvoltarea pe termen scurt si mediu 2019-2021 in cooperare cu AO „ProEntranse” și managementul Asociației Întreprinderilor din Industria Ușoară „SORINTEX”, în scopul implementării proiectului de creare și dezvoltare al Centrului de Afaceri Techno Textil HUB Soroca și proiectului „Dezvoltarea capacității de managment al asociației „Sorintex”. În cadrul ședinței au fost prezentate și discutate cele 5 obiective strategice pentru dezvoltarea continuă a strategiei și a planului de acțiuni.
În cadrul ședinței a fost discutat și dezvoltarea bugetului financiar pentru prima jumatate de an și identificarea echipamentului și utilajului necesar pentru membrii asociației care urmează a fi achiziționat din sursele de grant, oferite de Fundația Est-Europeana în Moldova și Peeple in Need Cehia. Un alt aspect important pe ordinea de zi a fost planificarea evenimentelor viitoare pentru anul 2019 în care ar putea fi implicați membrii TTH Soroca, crearea echipelor de lucru pe domenii și diversificarea serviciilor oferite.

By | 2019-01-28T08:32:22+00:00 ianuarie 28th, 2019|Uncategorized @ro|0 Comments

Leave A Comment