Luni - Viner: 9:00 - 18:00 Simbata: 10:00 - 15:00 Duminica: zi libera

TAXE SI IMPOZITE PENTRU ANUL 2011

//TAXE SI IMPOZITE PENTRU ANUL 2011

TAXE SI IMPOZITE PENTRU ANUL 2011

Pentru a citit documentul accesati aici: Taxe si impozite 2011

Autorii:

– Lucia Uşurelu,

–  Ecaterina Balaban

–  Iulia Iabanji

©Proiectul Entranse 2 Your Business,

Dragi antreprenori,

În epoca evoluţiilor continue şi a tehnologiilor moderne, când totul se dezvoltă şi nimic nu este stabil doar impozitele, în forma lor clasică, rămân a fi un lucru cert, care nu poate şi nici nu trebuie a fi evitat.

Impozitele şi taxele sunt, de fapt, o categorie financiară, cu caracter istoric, a căror apariţie este legată de existenţa statului şi a banilor. Ca urmare, impozitul este o sarcină către stat cu

caracter obligatoriu, datorat de toate persoanele fizice şi juridice care obțin venit dintr-un anumit gen de activitate, reprezentând un instrument intervenţionist pentru corectarea evoluţiei, stabilizarea şi echilibrarea creşterii economice.

În accepţiune generală, impozitele şi taxele reprezintă instrumente nemijlocite de conducere ale unei economii concurenţiale, politica fiscală fiind chemată să stabilească obiectivele economice şi sociale, ce urmează a fi atinse în procesul mobilizării şi repartizării resurselor.

Pe de altă parte, rolul statului în societatea modernă este de a promova prosperitatea generală a societăţii, iar, în acest sens, efortul de sprijinire a activităţii economice particulare este de o importanţă majoră.

Ca rezultat, politica fiscală din R. Moldova este modernizată continuu şi tinde să constituie un sistem transparent şi stimulatoriu pentru desfăşurarea activităţii economice. Fără îndoială, există un şir de lacune care, adeseori, tergiversează ascendenţa rapidă a micilor întreprinderi. Acest fapt, însă, face imperativă modificarea continuă a politicilor statului şi actualizarea acestora la necesităţile societăţii. Or, trebuie să recunoaştem că, perfecţiunea nu se naşte, dar apare în timp.

Pentru a contribui la realizarea obiectivelor financiare, economice şi sociale urmărite de către stat la introducerea impozitelor, este necesar ca reglementările fiscale să fie cunoscute şi respectate atât de organele fiscale, cât şi de către contribuabili.

Întru susţinerea micilor antreprenori privind calculul şi plata impozitelor, precum şi informarea exhaustivă cu referinţă la modificările recent efectuate în legislaţia fiscală a venit ideea reeditării broşurii „Taxe şi impozite pentru întreprinderile mici şi mijlocii” şi distribuirea în rândul celor care nu dispun de experienţă suficientă în domeniu, dar care vor să activeze în conformitate cu buchia legii.

Vă dorim curaj şi succese în activitate!

Cu profund respect,
Iulia Iabanji Director general al ODIMM

 Pentru a citit documentul accesati aici: Taxe si impozite 2011
By | 2017-07-13T15:33:42+00:00 iulie 13th, 2017|PDF atasat|0 Comments

Leave A Comment